Facebook
Останні фото
1102 1115 1117 1110
Архів

НОВОСТИ ПРИХОДА: День пам’яті святителя Миколая

DSC05888Триває Різдвяний піст, половина якого – вже позаду, адже до Різдва залишається 18 днів. Під час цього постування неоціненним дороговказом для кожного, хто прагне духовної досконалості, є постать Святого Миколая, пам’ять якого ми звершуємо 19 грудня.

Увійшов він в історію як святитель Миколай Мірлікійський, тобто – архієпископ міста Міри в Лікійській області Малоазійського півострова. Тепер це – місто Дембре на території сучасної Туреччини. Історики вважають, що народився Миколай близько 260 року в добу правління східною частиною Римської імперії Публія Ліцинія Валеріана. Єдиний син знатного подружжя з міста Патари, він був вихований у християнській вірі, і з малих літ уславив себе побожним життям.

Дивовижно, але святий Миколай міг інакше увійти в християнські святці – а саме як мученик або аскет-подвижник. Відомо, що тривалий час він провів у пустелі в усамітненій молитві. А дослідження його мощей показали, що святитель страждав на хронічні хвороби суглобів. І це лише підтвердило розповіді про тортури на дибі та ув’язнення в сирій темниці під час його переслідувань від імператора Діоклетіана.

Передусім святитель Миколай запам’ятався своїм служінням людям.

Напередодні, 18 грудня, учні недільної школи нашого храму провели чудове свято до дня пам’яті святителя Миколая.

Діти підготували вірші, танці та пісні, в яких прославлявся великий угодник Божий та його діяльність.

Щирими оплесками зустрічали виступи маленьких артистів багаточисельні глядачі – прихожани храму, які прийшли на це свято.

Перед дорослими та дітьми з привітанням виступив настоятель храму протоієрей Олександр. Також всі присутні дітки отримали подарунки від Святого Миколая. Свято закінчилось частуванням: діти ласували смаколиками, які приготували їхні мами та пригощали ними усіх гостей свята.

В сам день пам’яті святителя Миколая в нашому храмі була відслужена святкова Божественна Літургія. Після богослужіння з проповіддю до прихожан звернувся о. Олександр. Він розповів про життя та служіння великого угодника Божого. Присутні на богослужінні діти також отримали смачні подарунки.

DSC05861DSC05928

 

 

 

 

 

 

 

 

Більше фото див. у фотогалереї: Праздник свт. Николая 2016

Комментарии запрещены.