Facebook
Останні фото
1102 1115 1117 1110
Архів

НОВОСТИ ПРИХОДА: Богослужіння з Митрополитом Вишгородським і Чорнобильським Павлом

SONY DSCРіздво Христове – одне із 12 найбільших свят, що вже понад 2 тис. років святкують усі православні. Свято Різдва Христового займає особливе місце в річному богослужбовому циклі. В старих виданнях типікона (церковно-богослужбового уставу) — це свято подібне Світлому Христовому Воскресінню, іменувалось Пасхою, чим підкреслювався тісний зв’язок Різдва Спасителя з тайною нашого спасіння і очищенням від гріхів і смерті.

У ці різдвяні дні по гласу Церкви «Всяческая радости наполняются. Ликуют Ангели вси на небеси, и радуются человецы: играет же вся тварь рождшагося ради в Вифлееме Спаса Господа».

Велично пройшло святкування Різдва Христового 7 січня в нашому храмі. Зокрема,  нічна і ранкова Літургії, де прихожани отримали благословення та подарунки від настоятеля церкви прот. Олександра та священнослужителів церкви прот. Олексія і ієрея Сергія. На цьому  різдвяні святкування у храмі не закінчились, вони тривали ще і 8 січня, це вже традиційно. Саме у цей день приїздить до храму Намісник Києво-Печерської Лаври Митрополит Павел.SONY DSC Так було і в цьому році, тим більше, що храму у ці дні виповнилося 5 років. Саме на Різдвяні свята 2008р., після освячення його Блаженнішим Митрополитом Володимиром, храм Різдва Христового відкрив свої двері для усіх бажаючих.

Храм, двері якого відкриті щодня без перерви і вихідних завжди є місцем душевного прихистку для усіх страждущих і нужденних. А священики Церкви наставлять в тих чи інших життєвих труднощах, що іноді трапляються у нашому повсякденному мирському житті.

Щодо святкування Різдва христового 8 січня, то варто зазначити, що воно було урочисто піднесеним. Вранці миряни, яких зібралося чимало, зустрічали намісника Києво-Печерської Лаври Митрополита Павла. Торжественності в цей день надавало те, що  більшість  священнослужителів, які прибули на святкування п’ятиріччя храму, свого часу були іподияконами владики. SONY DSCВідбулася урочиста Літургія. І знову, як і в попередні дні, у церкві, дякувати Богу, було дуже людно. Особливо проникливою була проповідь Митрополита,  торжественно звучали різдвяні піснеспіви хору нашого храму. По завершенні богослужіння віряни, як благословення владики, отримували з його рук іконки Різдва Христового.

Та на цьому святкування не завершилось. На прихожан чекав смачний обід, де кожен бажаючий міг скуштувати страви приготовлені на польовій кухні. А церковний хор радував усіх співом колядок. Ті, хто бажали, мали можливість запросити колядників завітати з різдвяною колядою до власних осель.

Юні відвідувачі недільної школи підготували свій різдвяний подарунок. Усім присутнім вони показали виставу «Снігова королева», яка була схвально сприйнята.

Відрадно, що була відмічена плідна робота деяких прихожан храму. Вони отримали з рук владики Павла грамоти Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира.

Далі святкування, за християнською традицією,  продовжилось у домівках парафіян.

Анатолій Фіглюк

Фото: Іван Хомич

Фото смотр. в Фотогалерее: Служение Митрополита Павла, 8.01.2013

img_6247img_6244_0img_6253

Комментарии запрещены.