Facebook
Останні фото
1102 1115 1117 1110
Архів

«Слово Предстоятеля»: Розумний піст гармонізує сили і таланти, якими нас наділив Бог (+відео)

«Якщо сили і таланти, які Бог нам дав, знаходяться в гармонії, то людина стає прекрасною, сильною, благородною, а якщо в дисгармонії, то людина стає бідною і жалюгідною», — Предстоятель.

21 березня 2020 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов п’ятдесят шостий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Новий цикл присвячено християнським чеснотам, і перший випуск із цього циклу — Посту. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Піст — це та чеснота, яка приносить людині велику користь», — наголосив Предстоятель і розповів, що ще Адаму в Раю піст «допомагав духовно вдосконалюватися і зберігати ту гармонію, якою Господь його прикрасив».

Як відзначив Блаженніший владика, у ці дні Великого посту Церква закликає нас зберігати піст, щоб «ми відновлювали ту гармонію сил і талантів, якими нас наділив Бог». «Якщо сили і таланти, які Бог нам дав, знаходяться в гармонії, то людина стає прекрасною, сильною, благородною, а якщо в дисгармонії, то людина стає бідною і жалюгідною», — пояснив він.

Про те, яку саме користь приносить піст людині, Його Блаженство розповів на прикладі житій пророка Даниїла і друзів його Ананія, Азарія, Мисаїла.

Архіпастир нагадав, як вони отроками були взяті в полон царем вавілонським Новуходоносором і виховувалися в розкоші при царському дворі. Але Даниїл, Ананія, Азарія і Мисаїл, зберігаючи заповіді віри, відмовилися від надмірностей і скоромної їжі — харчувалися тільки овочами і водою — і вели строгий спосіб життя.

«І цар побачив, що чотири отроки найкрасивіші, найсильніші та, що головне, найрозумніші. От яку користь приносить людині розумний піст», — резумював Предстоятель.

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав усіх до розумного посту, щоб «ми постом відновлювали гармонію своїх фізичних сил, які Господь нам дав, і талантів, і щоб ми стали добрими, красивими і мали на собі Божу благодать».

https://news.church.ua

Комментарии запрещены.