Facebook
Останні фото
1102 1115 1117 1110
Архів

Послання Предстоятеля до пастви Української Православної Церкви з нагоди початку Великого посту

Возлюблені у Христі брати і сестри!

Усіх вас вітаю з початком Великого посту — дуже важливого періоду в нашому духовному житті.

З особливим піднесенням ми вступаємо в дні Святої Чотиридесятниці, котрі мають стати для нас часом духовного оновлення та ствердження в усіх християнських чеснотах, але найголовніше — в любові до Бога і ближнього.

Під час Святого посту необхідно не тільки обмежити себе у вживанні їжі, але й підсилити молитву, принести щире покаяння у своїх гріхах та рішуче стати на шлях утримання тілесних почуттів. Важливо у ці благодатні дні примиритися з ближніми та приділити належну увагу справам милосердя. Особливі постові богослужіння покликані допомогти усвідомити нашу недосконалість, зміцнити наші сили в таїнствах Сповіді і Святого Причастя та зробити крок вперед на шляху до праведного богоугодного життя.

Усім бажаю з духовною користю провести ці спасительні дні, щоб підготовитись до Світлого Христового Воскресіння і разом із псалмоспівцем Давидом радісно вигукнути: «Моє серце зміцнилося, Боже, зміцнилося серце моє, я буду співати та славити Тебе» (Пс. 56:8).

Закликаючи на вас милість і милосердя Боже, благословляю усім вірним Української Православної Церкви, задля миру і процвітання нашої багатостраждальної Української землі, під час святого Великого посту щоденно прочитувати по одній кафізмі з Псалтирі з додаванням дванадцяти земних поклонів з молитвою Іісусовою: «Господи, Иисусе Христе, Сыне Божий, помилуй мя грешного».

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

Великий піст 2019 р.

Комментарии запрещены.