Facebook
Останні фото
1102 1115 1117 1110
Архів

НОВОСТИ ПРИХОДА: День хрещення Русі

27 липня 2018 року, з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі та напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив святковий молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці у Києві.

Разом із Його Блаженством за богослужінням молились ієрархи та духовенство 12 Помісних Православних Церков та усіх єпархій Української Православної Церкви, сотні тисяч православних віруючих з усієї України та групи паломників з Білорусі, Молдови, Румунії та інших країн.

Після молебню Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до велелюдної пастви з вітаннями та напутнім словом.

Предстоятель зазначив, що 1030 років тому святий рівноапостольний князь Володимир охрестив Руську землю, охрестив Київ, який тоді був столицею Русі, і привів усіх людей до Бога. Ми, його наступники, повинні пам’ятати про це та намагатися бути подібними до святого князя.

«Наші предки загубили правильні поняття про Бога, відійшли в язичництво, але святий князь Володимир повернув шляхи людські, зробив їх рівними, що вели до Бога, до благодаті Святого Духа. Сам князь змінився в корінь після Хрещення, став іншою людиною: з жорстокого, гріхолюбивого чоловіка він став благородним, милосердним, люблячим Бога і ближнього, став “Красним сонечком”, як говорить про нього літопис, – не червоним, а красивим. Ми, як наступники св. кн. Володимира, повинні намагатися бути подібними до нього. Ми повинні викорінювати у собі злобу, ненависть, ворожнечу, привчати себе любити Бога, поважати, терпіти і любити ближнього. Цим живе все людство. Нехай Бог молитвами святого рівноапостольного князя Володимира оберігає всіх, хто прибув сьогодні до Києва, щоб бути учасником свята!», – наголосив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Після молебню розпочався масштабний багатотисячний хресний хід із вісьмома чудотворними святинями до Києво-Печерської Лаври.

Численних паломників, які прибули до м. Києва, приймали на нічліг монастирі та храми міста. Нашому храму випала честь приймати богомольців з м. Кривий Ріг. Стараннями активних прихожан для паломників була приготовлена трапеза. В нижньому храмі були облаштовані місця для відпочинку паломників.

Відпочивши та набравшись сил, паломники вранці вирушили на святкову Божественну Літургію, яка була звершена на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Дякуємо активним прихожанам нашого храму, які допомогли в підготовці прийому паломників з Кривого Рогу.

Комментарии запрещены.