Facebook
Останні фото
1102 1115 1117 1110
Архів

Центральними вулицями Києва понад 80 тисяч вірян пройшли хресним ходом

Після завершення молебню на Володимирській гірці Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, разом із єпископатом та духовенством очолив багатотисячний хресний хід із чудотворними святинями до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. За мінімальними підрахунками в урочистостях з нагоди свята Хрещення Русі взяли участь від 80-ти до 100 тисяч чоловік.

Хресний хід розтягнувся на відстань не менше 3 кілометрів, шириною не менше 20 метрів. Відповідно, площа молитовної ходи — не менше 60 000 квадратних метрів. Тож, за мінімальними підрахунками у хресній ході в столиці взяли участь від 80-ти до 100 тисяч чоловік.

Багатотисячна хода пройшла центральними вулицями Києва. Біля поклінного хреста на вулиці Грушевського Його Блаженство разом із усім духовенством та мирянами підніс молитви за упокій душі всіх, хто загинув під час трагічних подій лютого 2014 року.

Всеукраїнський хресний хід супроводжували чудотворні ікони: головною святинею східного крила стала Святогріська ікона Богородиці, західного — Почаївський образ Божої Матері. Ці, а також інші шановані ікони зі Сходу, Заходу, Півдня і Півночі України були принесені на Володимирську гірку. А також святі ікони «Благословення Святої Гори Афон» і преподобного Антонія Печерського, які доставила в Україну офіційна делегація УПЦ на чолі з Предстоятелем та братія Святої Гори спеціально до святкування 1000-літнього ювілею древньоруського чернецтва на Афоні.

 

 

Комментарии запрещены.